2020-09-21 11:15:50• hírek • Szatmár.ro

Olyan jól sikerült a hétvégi Rally-sprint futam Aradon, hogy a következő fordulót is ott szervezhetik

Az idei harmadik futamán van túl a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s SK által közösen szervezett Rally Sprint-bajnokság: az elmúlt hétvégén a versenysorozat számára egy eddig új helyszínen, az aranyi Vik Power versenypályán szervezték meg a futamot.

Nagyszerűen sikerült a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s SK által közösen szervezett hétvégi autóverseny. A Rally Sprint-bajnokság idei szezonjának harmadik futamának az aradi Vik Power versenypálya adott otthon.

„Egy nagyon jó futamon vagyunk túl, úgy a versenyzők, mint mi szervezők is elégedettek lehetünk” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Seletye Dávid versenyigazgató. Elmondta, olyannyira jó volt ez a verseny, hogy sokan a futamot követően arra biztatták a szervezőket, a szezon negyedik, októberi futamát is itt szervezzék meg, amire Seletye Dávid lát is reális esélyt.

„Az idei év utolsó futamát november 21-én biztos, hogy Szatmáron szervezzük, de a negyedik, októberi versenyt lehet, hogy ismét éppen itt Aradon” – mutatott rá a főszervező. Seletye elmondta, épített pályáról lévén szó, nem vett sok időt igénybe a pálya előkészítése, minek köszönhetően időben sikerült megkezdeni a futamot is, amire csak nagy ritkán van példa.

A rajthoz állókat kettesével, 30 másodperc különbséggel indították el, így egy időben két autó futott a pályán. Ez pedig meglepően sokat dobott a verseny hangulatán.

„Azzal, hogy egyszerre két versenyző volt kinn a pályán, olyan volt, mintha egymást kergetnék, ez pedig egy plusz élményt adott mindenki számára. Nagyon jó volt a hangulat, nagy élvezte mindenki a futamot” – mesélte lelkesen Seletye.

Szatmár megyének sem ártana egy épített versenypálya

Mivel az amatőr autóversenyzésnek nagy hagyománya van megyénkben, Seletye Dávid úgy gondolja, nem volna rossz, ha Szatmárnémeti közelében is épülne egy rendes versenypálya. „Megannyi esemény otthona lehetne egy, az aradihoz hasonló helyszín. Egy ilyen lehetőség megvalósítására érdemes lenne uniós forrásokat, vagy magánbefektetőket keresni” – ecsetelte hozzá a versenyigazgató.

A hétvégi futam eredményeit IDE kattintva tekinthetik meg!



















Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: